פתיחת סתימות קשות
סתימות הן תופעה מטרידה שיכולה לקרות בכל בית. הן גורמות למים לזרום באיטיות, להצטבר בריחות לא נעימים ואף להוביל להצפות. במקרים של סתימות קשות, פתרונות ביתיים פשוטים לא תמיד יעילים, ונדרש טיפול מקצועי. הצוות המקצועי שלנו עומד לרשתוכם עם הכלים המתקדמים ביותר.
מהי סתימה קשה?
כאשר סתימה באחת הנקודות חוזרת ונשנית לעיתים קרובות מדי, כנראה מדובר על כזאת המתרחשת כתוצאה מהצטברות פסולת בחלק עמוק יותר של הצינור ולא קרוב לפני השטח, לכן, גם אם היא נפתרת לתקופה מסויימת בעזרת חומר כימי שרכשתם בחנות, זהו פתרון זמני בלבד ולא פתרון הבעיה מן השורש.
לעיתים חפץ כלשהו תקוע בעומקה של הצנרת וגם החומר החזק ביותר לא יפתור את הבעיה. לעיתים מדובר בכלל על חסימה בצנרת המרכזית של הבניין אשר משליכה על הצינורות המשניים המסתעפים ממנה ומגיעים לכל הדירות או חלקן. מצבים אלה ללא ספק דורשים איתור וטיפול מקצועיים.
חלק מהחומרים גורמים לסתימה מיידית וחלק מצטברים על דפנות הצנרת, מאטים את קצב זרימת המים עד שבסוף הם אוטמים את הצנרת לגמרי.
בכדי להפחית את מספר הפעמים שזה קורה, השתדלו והימנעו ככל הניתן מזריקת המוצרים והחומרים אשר כתובים למעלה לאסלה, לכיור או לכל מקום אחר שמתקרב לצנרת.
מה גורם לסתימות קשות?
סתימה קשה יכולה להתרחש בכיור חדר האמבטיה, במקלחת, בשירותים, במטבח…. בעצם בכל מקום שיש בו חיבור לצנרת.
מערכת ניקוז המים היא מערכת ארוכה ומפותלת. היא מתחילה בכיור, במקלחת ובאסלה של כל דירה ומסתיימת הרחק במכוני טיהור ייעודיים. חלק מהמערכת עובר בבית הפרטי שלנו, חלק בתחומי הבית המשותף וחלק בשטחים הציבוריים.
בשטח הציבורי אחראית הרשות המקומית לתקן, בתחומי הבית המשותף – אחראי ועד הבית, על פתיחת סתימות בבית אחראים הדיירים.
הסיבות הנפוצות להיווצרותן של סתימות קשות
הצטברות שומן: שומן ממיסי כלים, שאריות מזון ושומנים אחרים נוטים להצטבר בתוך הצנרת לאורך זמן, ולהתגבש לכדי גושים קשים שגורמים לסתימה.
חפצים זרים: טישו רטוב, מוצרי היגיינה נשית, מגבונים לחים וחפצים קטנים אחרים עלולים להידחף לתוך הצנרת ולגרום לסתימה.
שורשים: במקרים מסוימים, שורשים של עצים סמוכים עלולים לחדור לתוך צנרת הביוב ולגרום נזק משמעותי, כולל סתימות קשות.
ליקויים בצנרת: פגמים במבנה הצנרת, כמו שיפוע לא תקין או צינורות ישנים וסדוקים, עלולים להוביל להצטברות של לכלוך ולסתימות קשות.
מה ההבדל בין סתימה קלה לסתימה קשה
סתימה קלה וסתימה קשה הן שתי תופעות נפוצות בצנרת, אך הן נבדלות זו מזו בכמה היבטים עיקריים:
- סתימה קלה: פוגעת בנקודת ניקוז אחת (למשל, כיור במטבח) וניתנת לפתרון יחסית פשוט באמצעות שיטות ביתיות כמו פומפה או חומר פותח סתימות.
- סתימה קשה: חוסמת קטע משמעותי יותר בצנרת, ויכולה להשפיע על מספר נקודות ניקוז בבית (למשל, כיור ואסלה באותו חדר אמבטיה). סתימות קשות אלו קשות יותר לפתרון ודורשות בדרך כלל התערבות של אינסטלטור מקצועי.
פתיחת סתימות קשות
חשוב שתדעו שבשביל לפתוח סתימה אתם לא תמיד חייבים שרברב מקצועי, אפשר לבד ובעזרת קניית כל מיני חומרים ההמיסים את גושי הפסולת.
אבל – אם זו בעיה שנשנית וחוזרת – או שאתם מעוניינים לפתור את הבעיה לטווח ארוך, אתם חייבים לקחת איש מקצוע. לאינסטלטור מקצועי יש ציוד וכלים ייעודיים שבעזרתם הוא יכול לבצע פתיחת סתימות קשות (וגם קלות) ביעילות.
שחרור סתימה באמצעות ספירלה
פתיחת סתימה קשה באמצעות ספירלה חשמלית המוחדרת אל מקום הסתימה, פותחת אותה ומנקה את הצנרת באופן יסודי. הספירלה החשמלית היא צינור ארוך שלראשו מוצמד ראש מיוחד המסתובב סיבובים מהירים בתוך הצנרת ופותח את הצנרת. לאחר השחרור שוטפים את הצנרת במים בלחץ גבוה ומנקים אותה.
פתיחת סתימה קשה עם ביובית - שחרור בלחץ מים
הביובית היא משאית גדולה שעליה מותקן מיכל ומשאבה רבת עוצמה וצינור ארוך. את הצינור מחדירים אל פתח הביוב שואבים את מי השופכין ויחד אתם שואבים גם את הגורם לסתימה. לאחר השאיבה מזרימים מים בלחץ גבוה ומנקים את הצנרת מכל שאריות הפסולת שהצטברו בה.
כל טיפול מקצועי של פתיחת סתימת שורשים בביוב מתחיל באבחון מקום התקלה. כדי לאתר במדויק את מקום התקלה משתמשים במצלמת וידאו המוחדרת אל הצנרת, מצלמה שבעזרתה אפשר לאתר במדויק את מקום החדירה ולטפל במקום באופן נקודתי.
לאחר שאיתרנו את המיקום המדויק של חדירת השורשים משתמשים במכשיר העשוי מסיבי פלדה המוחדר אל תוך הצינור. המכשיר מסתובב במהירות וחותך את השורשים בחיתוך דק ומרסק אותם. לאחר הריסוק מחדירים אל הצינור זרם מים בלחץ גבוה, מנקים ושוטפים את הצינור ומוציאים החוצה את השורשים המרוסקים.
לאחר ניקוי הצנרת מחדירים לתוכה סיב אופטי שבראשו מצלמה ומאתרים את נקודות הכשל שדרכן הצליחו השורשים לחדור.
אם נמצאו ליקויים בצנרת מתקנים אותם כדי למנוע חדירה נוספת של שורשים אל הצנרת.
איתור ופתיחת סתימה קשה
אנו מומחים באיתור מקור הנזילה ופתירתה, ועושים זאת באמצעות שימוש במכשור מתקדם או עצום מימדים היכול לאתר את הבעיה גם אם היא בעומק הצנרת ולפתוח גם סתימות קשות ביותר. עם אמצעים אלה נמנים צינורות בעלי משחולת באורך של 15 מטרים ומעלה, צינורות ייחודיים הפועלים באמצעות לחץ אויר ועוד.
כאשר אתם נתקלים בבעיה שחוזרת על עצמה לעיתים קרובות חסכו לעצמכם זמן, מאמץ וגם כסף ותנו לנו להתמודד עם הבעיה. לנו יש את כל הדרכים להתמודד עם פתיחת סתימות קשות. ככל שהבעיה תישאר זמן רב יותר כך היא תחמיר ותידרשו בסופו של דבר גם להוציא סכום כסף רב יותר עבור התיקון.
כמה עולה לפתוח סתימה קשה? ומה הגורמים המשפיעים על המחיר
סתימה קלה: פוגעת בנקודת ניקוז אחת (למשל, כיור במטבח) וקלה יחסית לפתיחה. המחיר נע בין 250 ל-400 ש"ח.
סתימה קשה: חוסמת קטע משמעותי יותר בצנרת ויכולה להשפיע על מספר נקודות ניקוז. פתיחת סתימה כזו מורכבת יותר ותעלה בין 300 ל-450 ש"ח.
סתימה קשה מאוד: גורמת להצפה או נזק משמעותי לצנרת. פתיחת סתימה כזו תצריך שימוש בביובית ותעלה בין 800 ל-1,500 ש"ח.
פתיחת סתימה קשה ומורכבת טווח 1,200 – 5,000 ש"ח
מה משפיע על המחיר? מיקום הסתימה, סתימה בנקודת ניקוז נגישה: כמו כיור או אסלה, זולה יחסית לפתיחה או סתימה עמוקה בתוך הצנרת: או בקיר, קשה יותר לאיתור ותיקון ותעלה יותר.
שיטת הפתיחה הנדרשת, פתיחה באמצעות פומפה או חומר פותח סתימות: זולה יחסית. שימוש בספירלה חשמלית: נפוץ יותר ויקר יותר. שטיפת קווים בלחץ מים גבוה: יקרה יחסית ומתאימה לסתימות קשות מאוד.
ביובית: יקרה ביותר ומתאימה למקרים קיצוניים של הצפות או נזקים נרחבים.
מיקום הנכס:
אזורים מרוחקים, ייתכן שיהיה צורך לשלם תשלום נוסף עבור הגעת האינסטלטור.
שעות לא שגרתיות, כמו ערב שבת, חגים או שעות לילה, עשויות להוביל לתוספת תשלום.
חשוב לציין:
המחירים המוצגים כאן הם ממוצעים בלבד ויכולים להשתנות בהתאם לזמן העבודה, מורכבות העבודה וכן הלאה.